Network Menu

Om SWEA

SWEA INTERNATIONAL

SWEA, Swedish Women’s Educational Association Inc. är en global ideell förening för svenskor och svensktalande kvinnor som är bosatt utomlands eller har varit bosatta utomlands men återvänt till sverige. Föreningen grundades i Los Angeles 1979 av Agneta Nilsson.

SWEA är både en träffpunkt och ett nätverk, med länkar över hela världen som gör livet utomlands lättare och ger stöd vid utflyttning och återkomst till Sverige.

SWEAs syfte är bland annat att förmedla personliga och professionella kontakter, samt etablera ett nätverk Sweor emellan över hela världen. SWEA stöder utbildning genom stipendier samt olika projekt med svensk anknytning.

SWEA har idag ca 6 000 medlemmar i 75 lokalavdelningar i 34 länder på 5 kontinenter. SWEAs avdelningar är uppdelade i 7 regioner och varje region har en Regionstyrelse.

I regionstyrelsen ingår alla avdelningsordföranden (AO) i regionen, tillsammans med en regionordförande (RO)

SWEAs REGIONER

SWEA är uppdelad i 7 regioner, Washington DC hör till OAME reginoen. Här får du en överblick av SWEAs sju regioner.

ASOC | OEMA | MEMA | VEMA | OAME | MAME | VAME

Är du nyfiken på var SWEAs alla avdelningar finns? Ta en titt på världskartan: https://swea.org/swea-pa-kartan/

SWEA WASHINGTON DC

Välkommen till SWEA Washington DC!

Vi är ca 110 svensktalande kvinnor i blandade åldrar som träffas för att umgås, utvecklas, inspireras och ha roligt tillsammas. Bor du i District of Columbia, Maryland eller Virginia så är du hjärtligt välkommen att bli medlem I SWEA Washington DC!

Vi jobbar aktivt med att sprida svensk kultur i Washington området och fira svenska högtider. Några av våra årliga event är vår Swedish Holiday Market i december, ärtsoppa med gäster i april och kräftskiva i september!

Under året arrangerar vi lunch och kvällsmöten med inbjudna gästtalare. Utflykter, studiebesök, författaraftnar, konserter och utställningar mm.

Vi knyter nya kontakter, stöttar, inspirerar och hjälper varandra. Nya väninnor blir vänner för livet!

SWEA i SVERIGE

Vi är fem avdelningar i Sverige som hjälper er att hitta hem igen. Har man bott utomlands länge har samhället hunnit förändras och kanske har vänkretsen glesnat. Det är inte alltid så lätt att flytta tillbaks, det kan bli en omvänd kulturkrock som man kanske inte räknat med. Man kan också behöva råd i en del praktiska frågor och rutiner som ser annorlunda ut efter många år utomlands.

Liksom alla andra SWEA-avdelningar i världen står vi för systerlig gemenskap, stöd och roliga aktiviteter av alla slag. Dessutom turas vi om att stå värd för den årligen återkommande Sverigemiddagen, då SWEAs stipendier och hedersbetygelsen Årets Svenska Kvinna delas ut.

Alla svensktalande kvinnor som bott utomlands är välkomna att gå med i någon av SWEAs hemvändaravdelningar.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av oss nedan!

SWEA Göteborg
goteborg.swea.org; e-post: goteborg(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

SWEA Malmö
malmo.swea.org; e-post: malmo(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

SWEA Stockholm
stockholm.swea.org; e-post: stockholm(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

SWEA Västerås
vasteras.swea.org; e-post: vasteras(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

SWEA Örestad
orestad.swea.org; e-post: orestad(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org