Network Menu

Events för hösten 2020

Med tanke på utveckligen med Covid-19 har vi i DC tagit beslut om att ställa in alla in person evenemang för i år. Vår största fokus är hälsan och välmåendet för våra medlemmar. Vi kommer att ordna med events genom zoom och andra social media outlets.

Programkommiteen uppskattar all hjälp med att hitta på fler nya lämpliga program för SWEAs medlemmar, och tar även tacksamt mot hjälp med att genomföra våra olika aktiviteter. Har du någon kul idé eller vill hjälpa till med att ordna en tillställning eller ett zoom event, tveka inte att höra av dig till oss på sweadcprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Under Covid-19 perioden är många av våra zoom events öppna för både medlemmar och icke medlemmar.

Varje Fredag 10:00 Gympa med Chattis (zoom event)

Här gympar swea medlemmar –kom med!

Event är gratis, men du måste registrera dej till host: Chattis_lindvall(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

17/9 Kensingtones Kick off Happy Hour 17:30 (zoom event)

Sitt ner, luta dig tillbaka och njut av din favoritdrink medan du lyssnar på The Kensingtones -Kate Finn, Cliff Gaddy, vår SWEA medlem Kerstin Gaddy och Ross Hammond.  The Kensingtones repertoar spänner över många genrer, Folk, Classic Rock, Blues, Country och Rockabilly. The Kensingtones kommer att spela ca 30 minuter och sen blir det tillfälle för samkväm, både med andra SWEA medlemmar och med bandet.

Event är gratis, men du måste registrera dej till host: kerstingaddy(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

22/9 Bok-FIKA med Kristina Gaddy 15.00 (zoom event)

Författaren Kristina Gaddy, som fick ett SWEA stipendium 2015, kommer att presentera sin debutbok för SWEA DC via Zoom. Hennes bok Flowers in the Gutter: The True Story of the Edelweiss Pirates berättar den sanna historien om ungdomar som skapade en motståndsrörelse mot nazismen under åren 1933-1945. Dessa ungdomar växte upp under Hitlers diktatur och såg sina föräldrar bli arresterade, torterade och även mördade. De bestämde sig för att motstå på det sätt de kunde. De delade ut flygblad, sjöng protestsånger, skrev klotter, gömde flyktingar, och utförde även sabotage mot krigsmaskinen. Kristina kommer att illustrera sin presentation med fotografier och sånger. Kristina är bosatt i Baltimore och skriver regelbundet för lokala och nationella tidningar och tidskrifter.

> Klicka på denna link för att köpa boken med Kristinas autograf <

Event är gratis, men du måste registrera dej till host:kristinagaddy(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

3/10 SWEA Årsmöte Region OAME (zoom event)

Välkommen att lyssna på OAME:s digitala årsmöte! Endast för medlemmar.

Efter det formella regionmötet (medlemmar är då mutade) finns det möjlighet för samtliga medlemmar att ställa frågor.

OAME: Atlanta, Boston, New Jersey, New York, North Carolina, Philadelphia, Virginia Beach och Washington DC

Endast för SWEA medelmmar  / Mer information skickas direkt till medlemmar

 

3/10 Gör ett höst-collage med SWEA Art! (zoom event)

Tekniken collage är kreativ och rolig och man kan göra collage av nästan allting: tidningsurklipp, färgat papper, gamla akvareller, fotografier, tapeter, träbitar, höstlöv … allt möjligt kan sammanfogas till ett alldeles nytt konstverk.

SWEA Art bjuder in till ett webbinarium om just collage, vi förklarar grundläggande tekniker och presenterar några Art-Sweors olika collage.

Vi startar också ett upprop för alla Sweor att skicka in ett collage på tema HÖST till SWEA Arts Facebookgrupp eller via epost för en ny virtuell utställning på SWEA Arts webbplats.

17.00 Svensk Tid

Endast för SWEA medelmmar  / Anmäl dig här: forms.gle/YR9ZYFHFKKJoS41r5

 

3/10 Bröstcancer — med läkaren Mikael Hartman

Vi har blivit inbjudna av SWEA Singapore att delta i ett webbinarium med den svenske läkaren och forskaren Mikael Hartman som arbetar för National University Hospital (NUH) i Singapore. Mikael kommer att berätta om bröstcancer och den senaste forskningen i ämnet.

Mikael Hartman är läkare, kirurg och forskare utbildad vid Karolinska Institutet. Han bor sedan 2009 i Singapore och arbetar för National University Hospital där. Han doktorerade i epidemiologi år 2007 och har specialiserat sig på bröstcancer prognos.

09.00 Svensk Tid

Endast för SWEA medelemmar / Anmäl dig här: forms.gle/1cJUrKph7HQSQF698

 

20/10 “Det kom för mig i en hast – historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson” — med författaren Maria Bouroncle

Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, hade tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.

Maria kommer att berätta om sitt författande och om boken och vi kommer även att få ta del av Marias erfarenheter av skrivarprocessen.

17.00 Svensk Tid

Endast för SWEA medelmmar / Anmäl dig här: forms.gle/NPg2oeWRbN2FDHgM6