Network Menu

Författar kväll med Maria Bouroncle

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 2022-04-25
18:00 – 20:00


VÄLKOMNA TILL EN FÖRFATTARKVÄLL MED ’VÅR EGNA’ SWEA MARIA BOURONCLE!

Tid: Den 25 APRIL KL 18:00-20:00
Plats: Hemma hos Kate Novak i Georgetown, Washington DC.

Efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete har Maria Bouroncle nu valt att bli författare på heltid!

Hennes gripande porträtt av sin mormors syster i debuten ”Det kom för mig i en hast – Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson” har använts i litteraturundervisningen på Göteborgs Universitet, översatts till flera språk och ligger till grund för en dokumentär som prisats på filmfestivaler i såväl USA som Europa.
Den 25 april har vi ordnat en författarkväll hemma hos Kate Novak i Washington DC, där vi får träffa Maria och lära känna mer om hennes författarskap, samt mer om hennes nya bok ”Flickan med en lapp om halsen”. Den handlar om

[…tolvåriga Hilja och hennes lillebror Antti har tvingats lämna allt och alla bakom sig. De är bara två utav alla de finska barn som skickas till Sverige för ett liv bortom kriget. Ett liv utan mamma, pappa och syskon. Efter tre dagars resa och två veckors karantän når de den lilla byn Vesene i Västergötland. Här skiljs de åt, fast Hilja lovat sin mor att alltid se efter sin lillebror. Trots detta lär hon sig snabbt att uppskatta sin nya tillvaro på gården hos tant Maria och den tystlåtne Artur. Vad hon inte vet är att familjen bär på en mörk hemlighet…]

”Flickan med en lapp om halsen” är en verklighetsbaserad roman och den fristående fortsättningen på boken ”Det kom för mig i en hast – Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson”. Bibliotekstjänst gav “Flickan med en lapp om halsen” en 4:a i helhetsbetyg och skriver bland annat: “Förutom att vara en fortsättning på historien kring Ingeborgs dåd är detta ett fantastiskt tidsdokument över de finska barn som hamnade i Sverige”.

Välkomna!
$10/person

Se betalningsalternativ i eventet på Facebook.

ENDAST 35 PLATSER – köp biljett idag! Event info har skickats till alla betalda medlemmar för 2022. Lägenheten ligger i huset intill House of Sweden och parkering finns på närliggande sidogator och många parkeringshus kring Washington Harbour.

Comments are closed.