Network Menu

Intressegrupper och Återkommande program

Här kan du läsa om våra intressegrupper och flera av SWEA Washington DCs återkommande program.

Med tanke på utveckligen med Covid-19 så är många intressegrupper och event inställda för i år. Vår största fokus är hälsan och välmåendet för våra medlemmar. Vi kommer att ordna med events genom zoom och andra social media outlets.

Håller du i, eller är du med i en grupp som inte finns med på denna listan, skicka då en kort beskrivning av gruppen, när och vart ni träffas och en kontaktadress till dcwebbredaktion(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com så lägger vi upp den informationen här.

Bibliotek

SWEA DCs bibliotek letar efter ett nytt hem efter kontrakt med House of Sweden upphört.

Julmarknad / Holiday Market 2020

Varje år, anordnar SWEA DC en julmarknad. En stor och trogen skara besökare kommer för att köpa svenskt hantverk, textilier, glas, böcker, andra hantverk samt äta svenska smörgåsar och bakverk. En del av överskottet från basaren tillfaller SWEA DCs kultur-och stipendiefond, som har gett bidrag till ett stort antal olika verksamheter. På grund av Covid-19 så har årets Holiday Market blivit inställd.

Syföreningen/Syjunta

Gillar du att sy, sticka, virka?
Eller behöver du helt enkelt sy dit en knapp eller laga några av dina kläder? Då är det här evenemanget för dej! SWEAs Syjunta träffas åter igen hemma hos Monica Kontakta gärna Monica Andersson så får du mer information. Telefon 202-829-1237 eller via mejl andermonica(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Bokcirkeln

Varje vår träffas vi för en titt i årets bokkatalog. Det bjuds på smörgåstårta och vi får välja mellan alldeles ny svensk litteratur. I början av september levereras böckerna och alla får varsin bok att läsa i tre veckor. Boken går sedan vidare till nästa person på listan och tre veckor efter det till nästa osv. När alla personer i cirkeln har läst alla böcker, doneras de till vårt fina bibliotek.

Happy Hour

Ungefär en gång i kvartalet träffas vi på någon restaurang med rullande schema i DC, VA eller MD. Har du någon idé om ett bra ställe eller vill organisera en Happy Hour nära dig, hör av dig till oss på washingtondc(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.

Ärtsoppa

Varje vår organiserar vi en stor fest med ärtsoppa med punch, pannkakor med sylt och grädde samt en speciellt inbjuden talare.

Kräftskiva

Varje höst hålls vår kräftskiva med alla vanliga tillbehör som hattar och hakklappar, snapps och snappsvisor, kräftor förstås, samt dessutom annan god mat i stil med pajer och/eller janssons frestelse. Kvällen avslutas naturligtvis med kaffe och något slags fikabröd.

Midsommar

Varje vår hålls midsommarfirande med dans kring midsommarstången och sång. Midsommar har tidigare firats i samarbete med Drott Lodge

Valborg

Valborg firar vi i samarbete med Drott Lodge med majbål mm. Man tar med sig egen mat och dryck (picnic), det man tar dit får man ta med hem.