Network Menu

Återkommande programpunkter

Här kan du läsa om flera av SWEA Washington DCs återkommande program.

Ett nyhetsbrev med alla programpunkter skickas ut varje vecka. Är du inte med på den listan? Skicka då en e-post till oss på washingtondc(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.

Håller du i, eller är du med i en grupp som inte finns med på denna listan, skicka då en kort beskrivning av gruppen, när och vart ni träffas och en kontaktadress till dcwebbredaktion(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com så lägger vi upp den informationen här.

Bibliotek

SWEA DCs stolthet är vårt bibliotek som nu har över 2000 titlar och också en samling barnböcker. Det är ett av de största biblioteken för modern svensk litteratur i Nordamerika! SWEAs bibliotek ligger i House of Sweden. Det är öppet för utlåning den första lördagen i varje månad, dock ej juli och augusti, mellan kl 11 och 14.

Julbasar

Varje år, den första lördagen i december, anordnar SWEA DC en julbasar. En stor och trogen skara besökare kommer för att köpa svenskt hantverk, textilier, glas, böcker, andra hantverk samt äta svenska smörgåsar och bakverk. En del av överskottet från basaren tillfaller SWEA DCs kultur-och stipendiefond, som har gett bidrag till ett stort antal olika verksamheter.

Syföreningen/Syjunta

Gruppen träffas under dagtid hos varandra en gång i månaden utom under sommaren.

Bokcirkeln

Varje vår träffas vi för en titt i årets bokkatalog. Det bjuds på smörgåstårta och vi får välja mellan alldeles ny svensk litteratur. I början av september levereras böckerna och alla får varsin bok att läsa i tre veckor. Boken går sedan vidare till nästa person på listan och tre veckor efter det till nästa osv. När alla personer i cirkeln har läst alla böcker, doneras de till vårt fina bibliotek.

Jenny Lind

SWEA DC har också med sina kulturpengar kunnat stå som medarrangör tillsammans med Sveriges Ambassad till Washington DCs konsert för Jenny Lindstipendiaternas under deras årliga USA-turne. Allt fler amerikaner i området har genom det arrangemanget fått upp ögonen för den höga kvaliten på unga svenska sångare och musiker.

Happy Hour

Ungefär en gång i kvartalet träffas vi på någon restaurang med rullande schema i DC, VA eller MD. Har du någon idé om ett bra ställe eller vill organisera en Happy Hour nära dig, hör av dig till oss på washingtondc(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.

Ärtsoppa

Varje vår organiserar vi en stor fest med ärtsoppa med punch, pannkakor med sylt och grädde samt en speciellt inbjuden talare.

Kräftskiva

Varje höst hålls vår kräftskiva med alla vanliga tillbehör som hattar och hakklappar, snapps och snappsvisor, kräftor förstås, samt dessutom annan god mat i stil med pajer och/eller janssons frestelse. Kvällen avslutas naturligtvis med kaffe och något slags fikabröd.

Midsommar

Varje vår hålls midsommarfirande med dans kring midsommarstången och sång. SWEA DC har firandet i samarbete med Drott Lodge. Man tar med sig egen mat och dryck (picnic), det man tar dit får man ta med hem.

Valborg

Valborg firar vi i samarbete med Drott Lodge med majbål mm. Man tar med sig egen mat och dryck (picnic), det man tar dit får man ta med hem.