Network Menu

Välkommen till SWEA DC!

Välkommen till SWEA Washington DC!

Så roligt att du hittat vår hemsida! Vi är ca 120 svensktalande kvinnor i blandade åldrar från 25-95 (!) runt om SWEA Washington DC området som täcker DC, Maryland och Virginia, och vi träffas för att umgås och ha roligt tillsammas.

I SWEA DC jobbar vi aktivt med att sprida svensk kultur i området under året och firar också traditionella svenska högtider. Svensktalande kvinnor knyter nya kontakter, stöttar, inspirerar och hjälper varandra och nya väninnor blir vänner för livet!

Om du nyligen flyttat hit ta en titt igeom hemsidan -full med intressant och värdeful information som nyinflyttad eller om du har bott här en längre tid men nu intreserad av att blir medlem i SWEA DC.

SWEA Podden är ett fullspäckat program för alla svenska kvinnor -medlem eller inte, som vi bjuder på.

SWEA Forum (bara för medlemmar) kan ni bland annat läsa om olika aktiviteter och projekt inom SWEA, om ny forskning runt tvåspråkighet, stipendiater och om hur SWEA-medlemmar tillsammans arbetar för att stödja varandra professionellt. Vi har ofta ett tema i tidningen där vi tittar närmare på ämnen som kan intressera utlandssvenska kvinnor och deras familjer. Några av våra teman har varit: att bo i utomlands med barn, att flytta tillbaka till Sverige och att göra karriär utomlands.

SWEA International Webbinarier (bara för medlemmar) https://swealand.swea.org/sweas-webbinarier/kommande-webbinarier/

SWEA DC Facebook (bara för medlemmar) -här pågår diskussion mellan medlemmar.

“Friends of SWEA DC” Facebook (öppen till alla) -här hittar du information om SWEA DC och events i DC, MD och VA området som Swedish Holiday Market och andra event.

Information om medlemskap hittar du under “Bli medlem i SWEA DC”.

Hjärtligt välkommen till Washignton DC området! Förhoppningsvis får vi äran att välkomna dej in till SWEA DC under 2021!

Hälsningar,

Mari Norberg
Ordförande, SWEA Washington DC 2021
washingtondc(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org