Network Menu

Välkommen!

Välkommen till SWEA Washington DC!
Vi är ca 150 svensktalande kvinnor i blandade åldrar som träffas för att umgås, utvecklas, inspireras och ha roligt tillsammas. SWEA Washington DC ingår dessutom i SWEA International, ett globalt internationellt nätverk för ca 7000 svensktalande kvinnor i hela världen. 

SWEA Washington DC bildades 3 februari 2000, då tidigare fristående SVEA Washington DC, startad 1981, ombildades till en avdelning av SWEA International. Bor du i Washingtonmrådet, District of Columbia, förorterna Maryland och norra Virginia är du hjärtligt välkommen att bli en Swea med oss.
Vi jobbar aktivt med att sprida svensk kultur och det svenska språket och fira svenska högtider. Vårt stora årliga event är vår julmarknad, ärtsoppa med gäster, kräftskiva i september samt julfest för hela familjen i december.

Varje säsong arrangerar SWEA DC dessutom lunch- och kvällsmöten med inbjudna gästtalare och utflykter och studiebesök. Under årens lopp har vi också ombetts av Sveriges Ambassad att vara medarrangörer för en rad svenska kulturarrangemang som författaraftnar, konserter och utställningar. Ibland arrangerar vi program tillsammans med någon av de andra svensk-amerikanska eller skandinavisk-amerikanska föreningar som finns i området. Det har många fördelar att vara placerad i USAs huvudstad. Washington DC finns ofta på svenska kulturpersoners reseplan och då ställer de för det mesta gärna upp för ett SWEA-arrangemang.

Knyt nya kontakter och lär känna nya vänner som stöttar, inspirerar och hjälper varandra i en miljö där vi också kan relatera till varandra. Kom med i SWEA Washington och bli en del av vår härliga gemenskap och nätverk av vänner.

 

Bli ny medlem!